Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Blogg

Hundeseler - Alt du trenger å vite!


En god sele er noe av det viktigste utstyret du kan ha til din hund - særlig om den er aktiv. En sele er mer komfortabelt enn halsbåndet, og for noen hunder kan riktig sele være løsningen på ulike atferdsproblemer. Utvalget av hundeseler er stort og du finner seler i ulik passform, med ulik funksjon og ikke minst et stort antall størrelser. Har du valgt en god hundesele tilpasset din hunds hverdag vil du kunne forebygge skader, og sørge for at hunden din har det komfortabelt når den er med deg på ulike aktiviteter.



1. Hundesele for hunder som trekker på gåtur. Noen hunder sliter med ulike atferdsproblemer når de er ute å går tur med eieren sin, og et svært vanlig problem er at hunder trekker i båndet når den ikke skal gjøre det. Dersom din hund er stor og sterk, kan dette bli slitsomt i lengden både for deg og hunden - og selv om hunden din er liten er det best om den kan å gå fint i bånd når dere går tur sammen. En hundesele vil være mer komfortabelt og trygt for hunder som trekker ute på tur. En sele gir mindre risiko for pusteproblemer og nakkeskade ettersom det ikke ligger et konstant press på halsen når hunden drar i båndet, som ved bruk av halsbånd. Det er ofte mye kraft i større hunder som trekker, og ved bruk av en sele istedenfor bånd vil det være mindre risiko for at du mister grepet når hunden begynner å trekke.


2. Hvor skal du feste båndet? Noen seler kommer med ulike fester for båndet du leier hunden med, ett i front og ett bak. For store hunder er det best å feste båndet langt fremme på selen for å ha mest mulig kontroll på hunden, mens mindre hunder har en bedre opplevelse på tur dersom du fester båndet i festet som er litt lengre bak.


3. Valg av hundesele til hverdagsbruk. Det finnes en rekke ulike typer hundeseler i markedet. For bruk i hverdagen anbefaler vi at du velger en sele som gir god bevegelighet. En H-sele er en sele kommer ofte med to justerbare bånd - et rundt halsen og et som går rundt brystet, festet med en stropp på ryggen, og en stropp som sitter løst som skal sitte mellom beina. Festet på disse selene er som regel langt fremme. Disse selene er supre for valper som vokser. Dersom du ser at hunden din sliter litt med bevegelighet og komfort, kan du prøve en Y-sele. Disse er utformet for å gi skuldrene bedre rom for bevegelse. Dersom hunden din ikke liker å få en sele over hodet, kan du prøve en step-in sele. Da skal hunden bare tråkke inn i selen, før du klipser den fast på ryggen. Dersom du har en valp som forventes å vokse mye, anbefaler vi at du kjøper en justerbar sele.

Se vårt utvalg av hundeseler her.


4. Trekksele. Når du tar med din hund på tur der du ønsker at hunden skal trekke, må den ha en god trekksele. En god trekksele særdeles viktig for at hunden skal kunne yte sitt beste. Når du tar med hunden på aktiviteter som gjør at hunden har et trekkpunkt over hundens rygg, hvor strikken/linen er festet til en sykkel eller ved hjelp av et hoftebelte, bør festet til linen være ved haleroten til hunden og ikke midt på eller foran på ryggen. Dette er viktig for å unngå unødig belastning av hundens rygg. Dersom du skal ha med hunden din på aktiviteter med lavere trekkpunkt, for eksempel hundekjøring, trenger du en sele med lavere trekkpunkt. Det er obligatorisk med bruk av trekksele i hundekjøring. 

Se vårt utvalg av trekkseler her. 


5. Finn riktig størrelse. Mål det rundt det bredeste punktet på brystet til hunden din med et mykt målebånd, og finn ut av hva den veier. Etter du har gjort dette kan du benytte størrelsesguiden til de ulike selene for å finne ut av hvilken størrelse som vil passe din hund. Er den mellom to størrelser, går du alltid en størrelse opp.

Trenger du ytterligere hjelp med valg av sele til din hund, er du hjertelig velkommen til å ta med deg din hund i butikken vår på Amfi Steinkjer. Vi hjelper deg gjerne!

Trygg ferdsel i mørket



Mørketiden nærmer seg med stormskritt her i Norge og det er viktig å være synlig når man ferdes ute for både firbeinte og tobeinte. I perioden mellom november til mars er det særdeles viktig å ta nødvendige forhåndsregler, ettersom mørket kommer tidlig i denne perioden. Er det i tillegg overskyet og dårlig vær - noe det ofte er her i Trøndelag - blir det enda vanskeligere for billister og andre trafikanter å legge merke til deg og din hund på kveldstur. Vi gir deg noen tips og råd for at du og din hund skal kunne komme trygt frem!


Lyse plagg er enklere å se i mørket ettersom kontrasten blir høyere, benytt derfor en lys jakke til gåturen. Det er også svært viktig at du har på deg refleks, tenk på at denne skal synes i fra alle vinkler, 360 grader. Bruk også et refleksdekken til hunden din dersom dere ferdes langs bilvei uavhengig av farge på pelsen. Det er også anbefalt å ha en eller annen form for aktivt lys. Orbiloc dual safety light er et svært godt lys som kan festes på sele og halsbånd, og vil kunne ses på en avstand på opptil 5km. I tillegg er den vanntett ned til 100m og tåler trykket av 100kg. Batteritiden er svært god med 250 timer med blinkende lys og 100 timer med statisk lys. Lyset fås i flere dekorative farger slik at du kan velge din favoritt til din bestevenn!

Vi håper alle våre kunder får en fin mørketid der du og din firbeinte kan ferdes trygt i mørket!

Jakt med hunden



Høsten har ankommet og for mange betyr dette jaktsesong. Det er mange hensyn å ta for firbeinte som skal ut på jakt. Jakt med en firbeint venn er en berikende opplevelse for både hunden og eier. Enten om det er en rase avlet opp for jakt eller annen hund som er trent, er det en fryd for hunden å kunne ta i bruk det naturlige instinktet deres i jakt etter vilt. Alle hunderaser er i utgangspunktet tillatt til jakt i Norge, i storviltjakt er noen av de vanligste rasene norsk elghund grå, norsk elghund sort og buhund. På småviltjakt ser man ofte irsk setter, engelsk setter, golden retriever og labrador.

Skal du ut på jakt med hunden er det en god del ting man bør tenke på. Først og fremst, energirik mat. En jakt vil by på at hunden har et høyt energinivå, og fôr både før og under jakt er svært viktig. Begynn å fôre hunden med høyenergifôr allerede 2-4 uker før jakten, der du gradvis skifter ut fôret over tid. Under jakten er det svært viktig at hunden blir fôret riktig slik at den har nok energi til å holde ut hele dagen. Dersom hunden er sliten kan den også ha problemer med å få i seg nok mat, ettersom mange hunder foretrekker søvn og hvile fremfor mat i aktive perioder. PROVIT frysetørket VOM er et perfekt tilleggsfôr med god smak som øker appetitten. Dersom hunden din forsyner seg av jaktbyttet er det viktig å huske på å behandle hunden med ormekur etter jakten. Husk også at hunden må ha jevnlig tilgang til vann.

For å gjøre jakta mer behagelig for din hund anbefaler vi også at du pakker med deg et liggeunderlag hunden kan ligge på. Et dekken og potesokker kan også være lurt dersom det skulle bli kaldt så slipper hunden å fryse og få rifter på potene. Vann- og matskål, bånd/sele og eventuelt en sovepose for hund kan også komme godt med. Husk potesalve, førstehjelpssett og en GPS til hunden kan også være smart.



God jakt!



Se våre produkter fra Provit her:
Se våre Potesokker her:
Se våre dekken produkter:





Vinter og kjæledyr



Etterhvert som temperaturen faller er det viktig å huske på at våre firbeinte venner også fryser i vinterkulden. Vi skal gi deg våre tips om hvordan du kan gjøre ditt kjæledyrs møte med snø, mørke netter og kalde dager best mulig!

1. Påkledning etter vær og vind. 
Noen hunderaser er mer utrustet til å tåle kulden bedre enn andre. Det er derfor viktig å ha påkledning til ditt kjæledyr dersom man skal være ute. Når det kommer til hund tåler små, korthårede hunder med lite underhudsfett kulden dårligere enn raser som samoyed, norsk elghund, husky og malamuter. Når det er sagt kan disse sistnevnte rasene også ha godt av å ha et varmedekken tilgjengelig for utfordrende forhold.

2. Katt og minusgrader. 
Katter har tykk pels og katter er generelt robuste når det gjelder å være ute. Men selvom pelsen er robust, holder den ikke lenge i minusgrader. Dette har en sammenheng med at mange katteraser stammer fra Afrika og middelhavsområder der de ikke opplever ekstrem kulde slik vi gjør her i Norge. Katter er derimot selvstendige og vil selv kjenne når det er for kaldt å bevege seg ute. Vi anbefaler derfor å ta i bruk en kattedør slik at katten din kan gå inn og ut som den selv ønsker når du ikke er tilstede for å slippe inn katten selv. Dersom du ikke har en slik dør, må du sørge for at din pus har tilgang på et lunt og varmt sted dersom du lar den være ute når du selv ikke er hjemme.

4. Veisalt og snø. 
Husk å skyll av potene etter tur slik at pelsen er fri for veisalt. Veisalt kan irritere og tørke ut potene, og dersom poten tørker ut kan dette føre til sprekker. Det å få salt i disse sprekkene er ingen behagelig opplevelse for hunden. Kjøp deg derfor en potesalve å ha liggende dersom uhellet skulle være ute, vi anbefaler også bruk av potesokker. Potesokkene vil også forhindre at snøen klumper seg å skaper irritasjon for hunden i form av floker. Den enkleste måten å fjerne snø på er å skylle av den i lunkent vann slik at snøen smelter - men husk å sjekk temperaturen på vannet slik at dyret ikke brenner seg!

5. Stimuli. På vinteren blir det for hunder flest lengre dager inne. Det er derfor viktig å stimulere hunden godt slik at den ikke kjeder seg. Her kan man være kreativ å bruke aktivitetsleker, lydighetstrening, søk etter godbiter og mye mye mer. Du kan jo også ta med deg hunden din på besøk hos oss for litt sosialisering!

5. Refleks. Denne gjelder både firbeinte og tobeinte - husk at det er viktig å synes i mørket! Vi har skrevet et eget innlegg om hvordan du kan trygt ferdes i mørket.

6. Kanin og kulde. Kaniner fryser på vinteren, en utekanin må derfor ha tilgang på et isolert hus den kan trekke seg tilbake i. Huset bør holde en temperatur på 5-10 grader. En katteluke fungerer også bra for kaniner, slik at huset ikke taper varme på de kjøligste dagene i vinter. Slik kan kaninen selv bestemme om den vil være ute i huset sitt eller ute i det inngjerdede området. Husk at kaniner også må ha tilgang på friskt vann og høy - og ikke minst stimulerende leker!



Kjæledyr på nyttårsaften


Nyttårsaften er en kveld med fest for folk flest, der vi feirer inngangen til et nytt år. Men dessverre er ikke denne feiringen en like hyggelig opplevelse for våre firbeinte venner. Spesielt hunder kan være svært redde for fyrverkeri, og det å aktivt trene hele året kan bidra til å gjøre hunden tryggere på ukjente opplevelser og omgivelser. Dette kan bidra til at hunden stresser mindre når den blir utsatt for ukjente lyder. Vi skal gi deg våre tips til hvordan du kan forebygge mest mulig opp mot denne kvelden, og hva man bør gjøre på selve nyttårsaften. Vi gir deg 9 tips for å gjøre nyttårsaften bedre for deg og din bestevenn!


1.  Tilvenning på forhånd. Å forberede hunden før kvelden kan bidra til å redusere stress når fyrverkeriet blir skutt opp. Du kan forberede kjæledyret ditt ved å spille av lydfiler med smell av fyrverkeri.  Begynn med litt lav lyd og øk gradvis etterhvert som hunden viser tegn til at den blir komfortabel. Belønn når hunden er rolig og du har oppnådd ønsket atferd.


2. En selvsikker hund er mindre redd. Å jobbe med å bygge opp hundens selvtillit året rundt vil gjøre at hunden er bedre rustet til å håndtere nye situasjoner uten å bli redd.


3. Vær hjemme med den firbeinte
. Dersom ditt kjæledyr er redd for fyrverkeri bør du ikke la den være alene hjemme.


4. Lukk alle dører og bruk bånd. 
Det er viktig å sørge for at hunden ikke har mulighet til å stikke av dersom den reagerer på fyrverkeriene - bruk derfor bånd når du skal ute i dagene før, under og etter nyttårsaften, og husk å
lukk alle dører slik at den ikke kommer seg ut av huset.


5. Aktivitet og mat. En sliten og mett hund vil slappe av bedre. Gå en lang tur på dagen, aktiviser hunden med ulike aktiviseringsleker og bruk dagen på stimuli og gi den mat før fyrverkeriene blir skutt opp.


6. Vær inne til 1800. Mange steder i landet begynner de med fyrverkeri så tidlig som 1800 for at de små barna skal få med seg showet. Ha derfor gåturen unnagjort før den tid.


7. Radio og TV. Sett på litt annet støy i bakgrunnen som kan bidra til at hunden roer seg ned, som for eksempel radio og tv.


8. Ikke gi hunden trøst eller straff. Å trøste eller straffe hunden vil bidra til å forsterke følelsen av fare. Oppfør deg som at alt er normalt, og gi hunden belønning når den er rolig og slapper av.


9. Zylkene og andre beroligende midler. Uvante situasjoner kan gjøre kjæledyret stresset og føre til angst. Du kan gi katten eller din lille hund Zylkene for å takle disse situasjonene og bevare roen.



Vi ønsker deg og ditt kjæledyr et godt nytt år!  

Båndtvang i Norge


Når er det båndtvang? 

I Norge har vi lovbestemt båndtvang (hundeloven, §6) fra 1. April til og med 20. August. Båndtvangen har som formål å beskytte vilt og bufe i en sårbar periode. Det finnes en del unntak (hundeloven, §9), blant annet for reindrift, hunder i aktiv tjeneste innenfor politi-, militær-, toll-, og redningsarbeid. I tillegg kan enkelte kommuner ha egne forskrifter om hundehold og båndtvang. Vi råder deg å lese deg opp på reglene som er vedtatt i din kommune.


Hvor kan hundene løpe fritt?

Noen kommuner har egne områder der hunder kan ferdes uten bånd i perioden, for eksempel i hundepark. En hundepark er enten oppdelt i to områder, et område for store hunder og ett område for små, eller har en felles park for alle hunder. I en slik park er det vanlig med ulike tidspunkt for små og store hunder. Skal du ta med deg din hund i parken er det viktig å følge reglene som gjelder. Hunden bør adlyde "Sitt", "Bli", og "På plass". Hunder og valper som ikke er vaksinerte skal ikke være i hundepark, som vil si at de fleste må vente til at valpen er 16 uker. Det er viktig å vite at hunden din er frisk dersom du tar den med i hundeparken. Tisper med løpetid bør holdes hjemme for å unngå ubehagelige situasjoner med andre hannhunder. Bruk tid på sosial trening før du tar med hunden i en park, og vær oppmerksom på at en slik situasjon kan oppleves skremmende for noen hunder. Hundepark er heller ikke et godt oppholdssted for aggressive hunder. Husk å plukk opp etter hunden, også i hundepark!

Valp - Hva trenger du?

Har du planlagt å kjøpe en valp, eller er du i tankeboksen om å sette deg på venteliste? Kanskje har du en liten firbeint valp allerede, eller ønsker å lære mer. Ved anskaffelse av nytt familiemedlem er det mye som bør være på plass og forberedes - jo tidligere du begynner å forberede, jo bedre. En valp er et kjært familiemedlem og trenger naturligvis nærhet, kjærlighet og et trygt hjem å vokse i. Men hva trenger du egentlig for å gi valpen den beste starten på livet? Vi gir deg våre tips!



1. En trygg og god soveplass. Hunder trenger en god plass å sove, både på dagtid og på nettene. En valp har et søvnbehov på opp til 20 timer i døgnet, mens en voksen hund vil ha et behov mellom 12-18 timer. Ettersom de har et større søvnbehov enn vi mennesker har, anbefaler vi at hunden har to soveplasser. Et alternativ i stue sammen med familien og et alternativ hvor den kan slå seg til ro på et rolig sted, gjerne der den også tilbringer nettene. Mange familier velger å ha en hundeteppe på stuen og en hundeseng på soverommet.

Se vårt utvalg av hundesenger her: 

2. Hundeleker. Det finnes mange hundeleker som stimulerer valpen og bidrar til læring. Kong for valp er et godt alternativ som stimulerer hunden og bidrar til at hunden lærer riktig tyggeatferd. Hunder har svært godt av hjernetrim og aktivitetsleker er svært bra for valpens utvikling. En valp klør ofte mye i tennene og vi anbefaler å kjøpe en eller annen form for tyggering den kan benytte når tennene vokser. I tillegg trenger valpen en koseleke som vil gi den nærhet og trygghet. Vær oppmerksom på at bamser og leker for barn ikke er ment for hunder, og at det kan være farlige deler hunden kan spise i seg. Kjøp derfor en koselig koseleke hos en dyrebutikk!

Se vårt utvalg av hundeleker her:



3. Riktig fôr og godbiter. 
Å velge et godt kvalitetsfôr er viktig for valpens vekst. En valp kan også ha allergier som oss mennesker, vær oppmerksom på hundens matvaner og dovaner. En kombinasjon av tørr- og våtfor er ofte et godt valg! Anse våtfôret som belønning for valpen fordi det smaker godt. Det er best for valpen å spise fôret tørt, men dersom den sliter med å spise det kan du bløtlegge fôret med varmt vann (ikke kokende) og gi det til valpen når det har kjølt ned. Når det gjelder godbiter er det viktig å gi hunden tydelige belønninger - bruk sunne godbiter ved valpetrening i rolige situasjoner, her kan man også bruke tørrfôr for å lære hunden å jobbe for maten. I mer krevende situasjoner kan du gi hunden en godbit av høyere kvalitet som belønning. Kvaliteten på belønning bør tilpasses forholdene. Jo tidligere valpen lærer dette - jo bedre.

Se vårt utvalg av godbiter her:



4. Valpehalsbånd, ID-brikke og kobbel. Vi anbefaler at du kjøper kobbel og halsbånd/sele tilpasset valper. I tillegg bør du mikrochippe hunden, og gi den en navnebrikke på selen sin. På ID-taggen kan du også skrive ditt eget telefonnummer for sikkerhetsskyld dersom man havner i en lei situasjon der valpen stikker av.


5. Pelsstell. 
Ulike raser krever ulik grad av pelsstell. Kjøp shampoo og balsam som egner seg best til rasen du har. Du trenger også børster egnet for pelsen, en klotang for kloklipp, tannbørste og tannkrem. Har du en tispe vil du etterhvert få behov for ei tispetruse. Vi anbefaler at du spør din lokale dyrebutikk om hvilke pleie- og hygieneprodukter du trenger til din valp.


Gratulerer med ditt nye familiemedlem!


Katt - Hva trenger du?

Har du og familien din tenkt tanken på å skaffe et nytt, firbeint familiemedlem? Eller har du kanskje allerede hentet hjem en liten katt og lurer på hva du trenger for å gi pusen den beste starten på livet hos dere? Vi gir deg våre beste tips og triks til hva du må tenke på når du har en ny, liten kattepus i hus!



Det er mye man bør tenke på med valg av hvor man skal skaffe seg sitt nye familiemedlem. Noen ønsker seg en rasekatt, mens andre velger en rase som passer som innekatt. Andre velger å adoptere en katt fra dyrebeskyttelsen. I Norge er det dessverre overflod av katter som ikke har et eget hjem, kanskje adopsjon ville vært et godt alternativ for deg og din familie? Uansett hva du velger, er det viktig å gjøre grundige undersøkelser for å finne ut hva som passer best for deg og din familie. Husk at en kattunge må være minst 12 uker før den skilles fra mor.

Når dere har tatt avgjørelsen om å skaffe dere et nytt og kjærlig familiemedlem, er det mye man må tenke på. Uavhengig av hvor langt i løpet dere ligger har dere en spennende tid i vente med deres nye familiemedlem. Enhver anskaffelse av kjæledyr i husstanden vil endre rutinene deres, og livet må tilrettelegges for det nye familiemedlemmet. Hvert dyr er forskjellig og behovet til en katt vil ikke nødvendigvis være det samme som en annen. Katter har også ulike personligheter - noen er lekne, mens andre er rolige. Noen katter er kosete, andre vil helst ligge i fred og ro. Dyrevernalliansen anbefaler at alle katter kastreres, chipmerkes, vaksineres, forsikres og følges opp av veterinær.


1. En helt egen soveplass. Enhver katt trenger et sted hvor den kan sove uten å bli forstyrret. I snitt sover en fullvoksen katt 15 timer i døgnet, mens noen sover så mye som opptil 20 timer. En liten kattunge har behov for å sove 70% av døgnet. Ofte liker katter å sove i en liten hule hvor den kan føle seg beskyttet, eller plasser en katteseng i et område av stuen hvor den får være i fred når den har behov for alenetid.

Se vårt utvalg av huler her.

Se vårt utvalg av senger her.


2. Kattesand og dokasse. Som regel får kattunger gode dovaner på kort tid, sammenlignet med hunder som må trenes til å gå på do ute. Hos katter derimot handler dovaner om instinkt og læring av kattens mor, og derfor er tilrettelegging fra dag èn viktig. Forbered derfor en dokasse i riktig størrelse med kattesand allerede før du henter hjem deres nye pus. Kattedoen bør også plasseres på et sted som er rolig og trygt - plasser den derfor et sted i huset hvor det er minimalt med trafikk. Velg en kattesand av god kvalitet!

Se vårt utvalg av utstyr til kattetoalett her.
 

3. Valg av fôr. Riktig valg av fôr til katten svært viktig for kattens helse og velvære, i tillegg ønsker man jo at katten synes det skal smake godt. Katter bør spise tørrfôr, ettersom det inneholder næringen katter behøver. Protein er også viktig for enhver pus. Husk at våtfôr inneholder mye væske og vil derfor ikke gi katten et godt kosthold alene - bruk derfor våtfôr som belønning og kos. Optimalt kosthold for en katt vil bestå av mye fett og mindre fiber. Dersom kostholdet til din katt er godt vil den få mer energi, bedre fordøyelse og en fin, tykk pels. Ikke glem at katter er laktoseintolerante - gi den derfor aldri vanlig melk. Kjøp en egnet melk for katt dersom du ønsker å gi den melk. Husk også at katter elsker gobiter!

Se vårt utvalg av gobiter og snacks her. 


4. Mat- og vannskål. Katten bør ha en egen skål for tørrfôr, en for våtfor og en for vann. Disse bør plasseres på en fast plass hvor katten kan spise i fred og ro. Noen katter kan slite med å få i seg tilstrekkelig med vann, og det kan hende pusen synes at det å drikke fra vannskål er kjedelig. Da kan en drikkefontene være et godt alternativ!  

Se vårt utvalg av mat- og vannskåler her.

Se vårt utvalg av vannfontener her. 


5. Klorestativ og kloremøbler. Katter har behov for.å kunne klore og file klørne sine. Et klorestativ eller kloremøbel vilbidra til å fremme kattens potehelse, samtidig som den vil ha mulighet til å kunne ta vare på potene sine selv.Stativet bør plasseres i nærheten av der du og din familie befinner seg i hverdagen. På denne måten er det en større sjanse for at du unngår at katten klorer i stykker møblene deres, når den har et eget dedikert sted den kan klore på selv når den er med familien. Sett den gjerne så nært dere som mulig helt i begynnelsen, og når katten foretrekker kloremøbelet kan du flytte det litt unna. Vi anbefaler fortsatt at klorestativet er i et rom dere ofte bruker, slik at katten føler nærhet til familien. Har du problemer med at katten fortsatt klorer på møbler selv med et eget dedikert klorestativ, kan du prøve kattemynte, også kjent som catnip.

Se vårt utvalg av catnip/kattemynte her.  

Se vårt utvalg av kloremøbler og klorestativer her.


6. Leker. En katt har behov for å leke seg, og det finnes et bredt utvalg av leker man kan kjøpe til sin nye venn. Når katten er liten, kan den ha behov for en koseleke. En koseleke vil gi katten en økt trygghetsfølelse. Det finnes også aktivitetsleker som er godt egnet for å stimulere og aktivere katten. Disse lekene er utrolig gode for å gi katten hjernetrim, og utfordrer den. Disse finnes i ulike nivåer og vanskelighetsgrader, leker med belønningskamre er svært populære. En kattetunnel er også et godt alternativt som ofte slår bra an hos de firbeinte. Ellers er de gode klassikerne også et godt kjøp - mus, ball og viftepinner!

Se vårt utvalg av katteleker her. 



7. Kattedør. Dersom katten din skal ferdes fritt ut og inn av huset, kan en kattedør være greit. En egen dør vil tillatte katten din å ferdes ut- og inn som den slik ønsker uten at dere trenger å være hjemme og oppmerksomme på at katten ønsker å slippe inn eller ut av huset. Det finnes også katteluker som aktiveres med chip - slik at du unngår andre katter enn din egen går inn i huset ditt.

Se vårt utvalg av kattedør her. 


8. Pleie og hygiene. Det er viktig å ta vare på kattens helse, og den enkleste veien mot en frisk katt er gode rutiner på pleie og hygiene. Hva din katt behøver er avhengig av mange ulike faktorer, for eksempel hvilken rase det er og hvilket miljø den bor i. Vi anbefaler derfor at du spør din lokale dyrebutikk om hjelp til valg av riktige pleieprodukter for ditt kjæledyr.

Se vårt utvalg av pleie- og hygieneprodukter her. 


Vi håper du får en fantastisk tid med ditt nye familiemedlem og kjæledyr!